Sunday, February 22

Hari2ku yg berlalu....

Sebenarnye... saya x de pape yg ingin dikongsikan... cume kali ni hanyalah coretan yg telah saya alami tuk minggu ni...huhu... [x sume... hnye peristiwa yg memberi kesan kpd diri ni je...hoho...]


16hb Feb...
Kami [saya dan rumate2] meraikan besday sorang rumate yg telah menyambut besday nye, 11 Feb... kami celebrate lmbat la sket... huhuhu... pepon, kami rase hepi sgt2 coz hubungan kami sebilik sungguh rapat [ hmpir 3 tahun kami duk sebilik...moga ukhwah ni berkekalan smpai bile2.insyaallah...] Maybe besday kali ni adelah yg terakhir kiteorg dpt celebrate same2.... ermm.. skejap je rasenye... Klu ade lg sorang rumate, fad yg tgh LI ade jgk time celebrate bru ni msti lg best... [ fad, x dpt la nak upload gambo big apple yg dipotong 4 tu... laptop su baru ni kena format, tnpa dpt selamatkan file2 di dlmnye... tp hana ade gambo tu..tp lmbt sket la ye su upload...]

17hb Feb...
ade test Power Electronics.... saya rase mcm x dpt jwb jer...huhu... [nape la aku ni x reti power... aish.... tensen2 :-( ]

18hb Feb...
Hari yg membuatkan diri ni sungguh2 x terurus...huhu... Hari yg begitu penting bg student yg amik PSM 1... saya dan kwn2 yg lain ade presentation tuk PSM 1... present psl project yg akan dibuat... projek saya psl embedded positive input shaping for vibration control of a flexible manipulator.hoho... Ade sape2 mau bg idea berkenaan my projek? klu ade, g tau la ye... Pepon, akhirnye seminar yg mmg sgt sy tkut..rupenye sudah sy alami... huhu... skrg, kena wat keje tuk seterusnye... gambatte kudasai!!!

21hb Feb...
Ade bengkel softskill... tuk minggu ni, 21-22hb feb (5 modul) dan pastu 7-8hb mac (5 modul)... Mmg bagus la dgn join subjek wajib tuk sume student UMP... Byk skill yg diberi pendedahan... terutamanya ia amat berguna tuk digunakan semasa nak wat LI (Latihan Industri) nnti... Moga skill yg diperkenalkan dpt membimbing kite tuk menjadi seorang pelajar @ pelatih @ pekerja @ pengurus yg dpt menjalankan amanah sebaik2nye... insyaallah...

Hari ni juga merupakan hari ___________ hoho... tp nak wat mc ne, sume yg berlaku psti ade hikmahnye... Laptop yg sudah lame berjasa ni telah membuat kan hati ni jd resah...huhu... mase saya guna di waktu ptg td...ok je... tetiba, dlm kul 7 mlm... laptop ni wat hal... window x dpt bukak... hanya skrin hitam je kuar dgn tulisan yg sememangnye diri ni x phm...huhu... rase sedih sgt2... huhu... tp Alhamdulillah... Allah telah byk membantu bile diri ni dlm kesusahan... Trima kasih jgk kat classmate saya, rusdi yg membuat service tuk laptop... harga perkhidmatan pon x de la mahal... teruskan bisnes tu...hehehe... mmg mmberi kemudahan kpd sesiapa yg memerlukan perkhidmatan tu...

22hb Feb...
Alhamdulillah... pg td saya dah dpt balik laptop ni... syukur... Bengkel Softskill tuk minggu ni dah abis...tunggu tuk modul seterusnye....

p/s : Hidup ni penuh dengan kejutan...hoho... kadang2 kite x dpt jangkakan ape yg akan berlaku... Pepon, setiap masalah mestilah kita hadapi dgn tenang dan berusaha mencari penyelesaian... Di samping itu, sentiasalah berdoa kpd Allah...moga segala masalah dpt diselesaikan... Setiap kesulitan pasti ade kemudahan...



4 comments:

Mohd Izzuddin said...

salam ziarah..

mujahidah_1505 said...

salam ziarah kembali...

NurHappiness said...

sue... mekasih bnyk2..terharuu..
hehe..
sedey jg.. ni last sambut bsday same2 sume...
pape pun kite ttap brsame kn2.. ^_^
sue mmg minggu ni minggu yg menguji su kn.. xpe2.. pape pun sue dh brjaye hadapi ngn yg trbaik..never give up! hehe
sue..
thanks 4 evrything..^_^

mujahidah_1505 said...

btul2...hana, walaupon nnt kite x sebilik lg..ukhwah yg dah terbina x kan putus. insyaallah... byk kenangan ant kite b'empat, mmg x kan dilupekan..

tu la..next week, mmg menguji diri ni..huhu... pepon, sume atas kehendakNya.. moga kite sentiasa tabah atas segala ujian yg diberi pd mase mendtg.. insyaallah...
[life must go on!!!]

Related Posts with Thumbnails