Monday, September 22

JaLaN2.....

Baru2 ni, hari Rabu b'samaan 17 Ramadhan 1429... saya ngan my rumate yg tersayang b'cadanglah outing tuk membeli-belah... konon jer... hehe... sebenarnya kami temankan sorang sahabat yg sgt baik ni tuk membeli jubah tuk 'adiknye'.... kebetulan ari tu cuti umum, kami pon x de la nak wat ape [padahal byk je assignment kena wat.isk3]...
Lebih kurang kul 3.30pm, kami pon bertolak p kuantan.... smpai jer dah nak msuk waktu asar... so, kami p lah solat dulu kat Masjid Sultan Ahmad 1.... lepas tu, baru la b'mula operasi mencari jubah.... kami p KAMDAR, kedai2 kain yg berhampiran KAMDAR (x tau lak name ape kedai2 tu...) dan pastu kami p Megamall.... huhu....sedih jgk, x jupe2 jubah yg berkenan oleh sahabat tu... sedih btul.... =(

Oleh sebab waktu nak b'buka pose pon makin hampir...kami pon b'cadang b'buka pose kat padang yg berhampiran dgn Masjid Sultan Ahmad... hehe... [x pernah pon bukak pose kat sana.... ni bile dicadangkan oleh sahabat kami...]Kami smpai kat sana lebih kurang kul 6.30 ptg... t'kejut jgk bile smpai kat sana... mak aiii... rmai sgt2 org b'buka pose tgh padang tu....



kat padang MPK
ni la suasana sebeLum berbuka.... rmai yg dtg ngan famili msing2....=)



Smpai kat sane...kami pon p la bazra b'dekatan ngan msjid tu.... adeh... bile tgok mcm2 juadah makanan kat sane... klu ikutkan nafsu makan ni, sume nak beli... nasib baik boleh control lg...huhu... kami beli je makanan yg cukup tuk 5 org... walaupun simple jer mknan kami beli, tp kami rase mmg cukup.... best sgt2 dpt b'buka pose di tgh padang tu... pengalaman baru...hehe... hope pasni leh bukak pose lg kat sane... tunggu taun depan la pulak... tp x tau la sempat ke tak untuk merasai bulan RaMadhan yg penuh berkat ni pd thn hadapan....




su ngan rumate t'sayang
saya ngan rumate....

2 comments:

Bingkisan Hati said...

bkn masjid tu je yg chantek su..aweks2 dpn dpn masjid tu p0n cntik gk..hehe

sdeh plk rsanya..thun dpn rsanya kta dh x berempat lg..lg s0rg kn dh nk berkerjaya,,lg s0rg plk dh nk berkekuarga..huhu

mujahidah_1505 said...

ermm... tu la fad, x tau cm ne sok2... kot2 mane la tau fad smbug blajo lg kat UMP... ehehe...leh kite jupe lg.... yg dah nak b'kluarga tu... cepat2 la sket ye... huhu....

Related Posts with Thumbnails